redirectURL = "../fruittypes/abacaxi.php"; $security->restrictAccess(0); #the additional functions file is empty for now, but may be useful later ;-) include("../functions/functions_inc.php"); # path to get back to this page $_SESSION["back"] = "../fruittypes/abacaxi.php"; ?> Açai - Energia Vitaminas Brasil - Juicepads

Açaí

Så kom det en helt annerledes frukt. Açaí er noe helt særegnet. Vi våger å påstå at açaí er en av de største kulinariske oppdagelsene verden har sett på flere titalls år. Dette lille mørkeviolette bæret fra açaí palmen opplever for tiden en boom ulikt de fleste andre frukter. Fra å være en grunnsten i kostholdet til urbefolkningen i amazonas har açaí gått til å bli utrolig populært i storbyene i Brasil. Açaí har blitt en livstilsrett og naturlig funksjonell mat. I begynnelsen spredte açaí seg særlig blant brasils surfere og i det brasilianske ju jitsu miljøet.

Açaí blir høstet på en bærekraftig måte i amazonas regnskogen. På grunn av sitt utrolige næringsinnhold blir açaí av mange kalt "natures perfect food".

  • Antioksidanter beskytter kroppens celler fra frie radikaler og dermed fra oksidative skader.
  • Omega fettsyrer, 3, 6 og 9 er veldig viktige organiske byggestener, flerumettede fettsyrer har en beskyttende effekt på hjerte og karsystemet og er med på gi deg en vakker hud.
  • Vitamin A.
  • Planteprotein.
  • Jern og kalsium.

Fra oss får du opprinnelig og autentisk açaí i reneste form rett fra Amazonas. Vår açaí er helt ren, uten noen andre ingredienser enn açaí og vann. Den er helt identisk med tradisjonell açaí slik den har blitt laget i flere 1000 år. Alle açaí produkter tar utgangspunkt i açaí som vår. Vi har valgt å ikke klusse noe med dette rene og naturlige produktet, kun fryse det ned da det er den beste måten å bevare næringsmiddler inntakt. Açaí passer veldig godt sammen med andre søte frukter (f.eks banan og mango). Tilberedelsen av açaí er veldig viktig for smaken. I Brasil er "Açaí na tigela" en sikker vinner. Oppskriften er å blande açaí med litt banan og eventuellt litt eplejuice, guaranasirup eller honning. Den serveres i en bolle der man strør over müsli og så spiser man den med skje. En fantastisk miks, en fantastisk smak og ett fantastisk måltid. Gjør deg selv en tjeneste og prøv det!

Açaí står ikke bare for livsstil og sunnhet, men også for en bærekraftig benyttelse av vår klodes viktigste ressurs: Den tropiske regnskogen. Som ett regenerativt produkt, høstet av lokale småbønder, sikrer açaí viktig inntekt til befolkningen som lever i regnskogen. Den bærekraftige produksjonen er fordelaktig for småbøndene og hindrer utviklingen av en eventuell ikke-bærekraftig produksjon.

Næringstabell

Næringsverdi pro 100g % TB (*)
Energi (90/496/EWG) 47,5 2%
Karbohydrat - g 0,2 0%
Protein - g 1,1 2%
Totalt fett - g 4,7 6%
Mettede fettsyrer - g 1,2 5%
Enumettede fettsyrer - g 2,9 11%
Flerumettede fettsyrer - g 0,6 2%
Kolesterol - mg 0,0 0%
Fiber - g 5,9 20%
Kalsium - mg 48,0 6%
Jem - mg 1,0 7%
Natrium - mg 8,0 1%
Kalium - mg 159,0 8%
Magnesium - mg 21,0 7%
Vitamin A - mcg 5,0 1%
Vitamin C - mg 17,0 28%
Vitamin D - mcg 0,0 0%
Vitamin E - mg 0,0 0%
Vitamin B1 - mg 0,7 50%
Vitamin B2 - mg 0,0 0%
Vitamin B6 - mg 0,0 0%
Vitamin B12 - mcg 0,0 0%
» tilbake